Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач

Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Уханни, топли и най-важното - приготвени с много любов"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 250 мл топла
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • За пълнежа
  • олио
  • сирене - 100 г
  • праз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, брашното, солта и захарта замесваме тесто, което оставяме за 30-40 минути да почине.

Пълнежа приготвяме, като задушим нарязания на колелца праз и към него добавим сиренето.

Готовото вече тесто разделяме на топчета. Всяко топче разточваме на тънка кора, намазваме я с олио и поръсваме с плънката. Свиваме на ролце и навиваме като охлювче. Така процедираме с всички топки.

След това разточваме всеки охлюв на тънка кора и печем гюзлемите върху сач или в тиган с незалепващо покритие на не много висока температура, за да не загорят.

Вкусните домашни гюзлеми с праз и сирене на сач са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: