Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Задушени Гъби с Бяло Вино

Задушени Гъби с Бяло Вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Задушени Гъби с Бяло Вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
07/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Каквото се задушава с бяло вино, трябва да се консумира с бяло вино - така твърдят майсторите и ние не спорим"

Необходими Продукти

  • гъби шийтаке - 150 г
  • кладница - 150 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 70 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - свеж, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте скилидките чесън и ги запържете на слаб огън в зехтина. Когато пуснат аромат сложете гъбите, почистени и нарязани на едро. Овкусете със сол и черен пипер, по желание и сушен магданоз.

Гответе 10 минути под капак при разбъркване от време на време. Огъня увеличете до умерен. Гъбите ще пуснат течност, която ще се редуцира лека полека, но не я чакайте да се изпарява напълно.

Налейте виното и захлупете отново да се задуши всичко за 6-7 минути.

Махнете капака и изчакайте сосчето да се редуцира почти наполовина Трябва да остане малко от него, защото то става невероятно вкусно и се топва с хлебче.

Готовите гъби поръсете със свеж магданоз и поднесете с топъл, мек хляб и чаша хубаво вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: