Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Задушени раци в бяло вино и сметана

Задушени раци в бяло вино и сметана

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Задушени раци в бяло вино и сметана1 / 2
11/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"И като ви каже някой, че лесно се готвят раци, да знаете, че наистина е така"

Необходими Продукти

  • раци - 300 г с черупки
  • сметана - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • бяло вино - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте раците с четка и ги сварете в подсолена вода.

Извадете месото от черупките.

В съд наредете месото от раци, магданоза, сметаната, виното и подправките.

Захлупете съда с капак и задушете ястието 10 минути във фурна.

Сервирайте с отделно приготвен ориз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: