Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Задушени гъби със сметана и вино

Задушени гъби със сметана и вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Задушени гъби със сметана и вино1 / 2
29/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-4
"Виното е за гъбите, повтаряме - за гъбите. И да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 гр.
  • лук - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бекон - 150 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
  • индийско орехче
  • сметана - заквасена 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
  • магданоз - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги нарежете на две, ако са големи. Подсушете.

Изпържете бекона до златисто. Извадете го от тигана. В същата мазнина добавете и маслото. Изсипете ситно нарязания лук и го задушете.

Прибавете гъбите, виното и подправките. Покрийте тигана и оставете на среден огън 15 минути.

Накрая добавете бекона, сметаната и лимоновия сок.

Сервирайте ястието леко охладено. Украсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: