Начин на приготвяне
Първото нещо, което трябва да направим, като си купим мидите, е да ги накиснем в студена вода - веднага щом ги занесем у дома.
След това изтъркваме черупките с четка и почистваме от висящото мустаче, с което са били прикрепени.
Най-лесно се прави, като се издърпат с рязко движение в посока дължината на мидата.
Вземаме си дълбока тенджера с капак и я поставяме на котлона да се загрее.
Поставяме в нея мидите и заливаме с бялото вино, нарязаното на парченца масло, водата, пресования чесън и подправките.
Захлупваме и оставяме да се задушават за 5 минути, след това хващаме внимателно с ръкавици тенджерата и разклащаме, за да се разтворят мидите.
Сервираме веднага морските дарове, докато са още топли.
Задушените миди с черупки в бяло вино са готови.