Начин на приготвяне
Почистете чушките и ги нарежете на ивички. Патладжана и тиквичката също. Обелете чесъна и го счукайте в хаванче. Лука почистете от люспите и нарежете на полумессеци. Морковите обелете и нарежете на тънки филийки.
Гъбите измийте с малко брашно и нарежете на тънки филийки. В дълбок тиган разтопете маслото и добавете лука, морковите и чесъна. След няколко минути следват чушките и гъбите.
Следват тиквичката и патладжана. Гответе, докато всички зеленчуци омекнат. Овкусете с подправките и долейте виното. Задушете за няколко минути, докато се изпари алкохолът. Тези зеленчуци са подходяща гарнитура за пилешко месо. Сервирайте в подходящ съд - в случая в йенска тавичка.