Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени зеленчуци с бяло вино и масло

Задушени зеленчуци с бяло вино и масло

Задушени зеленчуци с бяло вино и масло
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. жълти
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • индийско орехче
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и ги нарежете на ивички. Патладжана и тиквичката също. Обелете чесъна и го счукайте в хаванче. Лука почистете от люспите и нарежете на полумессеци. Морковите обелете и нарежете на тънки филийки.

Гъбите измийте с малко брашно и нарежете на тънки филийки. В дълбок тиган разтопете маслото и добавете лука, морковите и чесъна. След няколко минути следват чушките и гъбите.

Следват тиквичката и патладжана. Гответе, докато всички зеленчуци омекнат. Овкусете с подправките и долейте виното. Задушете за няколко минути, докато се изпари алкохолът. Тези зеленчуци са подходяща гарнитура за пилешко месо. Сервирайте в подходящ съд - в случая в йенска тавичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: