Начин на приготвяне
Накълцайте скилидките чесън и ги запържете на слаб огън в зехтина. Когато пуснат аромат сложете гъбите, почистени и нарязани на едро. Овкусете със сол и черен пипер, по желание и сушен магданоз.
Гответе 10 минути под капак при разбъркване от време на време. Огъня увеличете до умерен. Гъбите ще пуснат течност, която ще се редуцира лека полека, но не я чакайте да се изпарява напълно.
Налейте виното и захлупете отново да се задуши всичко за 6-7 минути.
Махнете капака и изчакайте сосчето да се редуцира почти наполовина Трябва да остане малко от него, защото то става невероятно вкусно и се топва с хлебче.
Готовите гъби поръсете със свеж магданоз и поднесете с топъл, мек хляб и чаша хубаво вино.