Начин на приготвяне
Разбиваме маслото със захарта. Добавяме яйцата и разбиваме до получаването на кремообразна смес. Смесваме брашното с бакпулвера и добавяме към сместа.
Разделяме я на половина и към едната част добавяме какаото. Изсипваме сместа в намазнена силиконова форма за кейк попс, като пълним формичките догоре. Затваряме с горната част на формата и печем на 175 градуса за 15-20 минути.
Времето за печене зависи от големината на формата. Топките се изкарват от формата след нейното пълно изстиване. Разтопяваме малко шоколад на водна баня.
Топваме клечката в шоколада и забучваме в топчето. Правим това с всички топчета и ги оставяме шоколадът да стегне. После ги украсяваме. За целта разтопяваме останалия шоколад на водна баня, поставяме го в пликче с изрязано връхче и украсяваме кейк попсовете.
Накрая можем да поръсим с поръски по избор. Забождаме готовите сладки в специална форма или в стиропорени поставки.
Коментари