Кейк попс на клечка

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Кейк попс на клечка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
24
"Перфектни за всеки празник или детски рожден ден - кейк попс на клечка"

Необходими Продукти

  • краве масло - 75 гр (на стайна температура)
  • захар - 75 гр
  • яйца - 2 бр (на стайна температура)
  • брашно - 75 гр
  • бакпулвер - 1 бр
  • какао - 2 с.л.
  • млечен шоколад
  • бял шоколад
  • поръски - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта. Добавяме яйцата и разбиваме до получаването на кремообразна смес. Смесваме брашното с бакпулвера и добавяме към сместа.

Разделяме я на половина и към едната част добавяме какаото. Изсипваме сместа в намазнена силиконова форма за кейк попс, като пълним формичките догоре. Затваряме с горната част на формата и печем на 175 градуса за 15-20 минути.

Времето за печене зависи от големината на формата. Топките се изкарват от формата след нейното пълно изстиване. Разтопяваме малко шоколад на водна баня.

Топваме клечката в шоколада и забучваме в топчето. Правим това с всички топчета и ги оставяме шоколадът да стегне. После ги украсяваме. За целта разтопяваме останалия шоколад на водна баня, поставяме го в пликче с изрязано връхче и украсяваме кейк попсовете.

Накрая можем да поръсим с поръски по избор. Забождаме готовите сладки в специална форма или в стиропорени поставки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изпробвах я, но явно бакпулвера е прекалено много, всичко излезе извън формата, може би е добре да се коригира рецептата!
04.10.2024 10:52