Сгънат бюрек със спанак и сирене

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
09/07/2018
"Важна е технологията - сгъват се, а не се навиват корите - това е тайната на вксуния бюрек "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо682
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният спанак се задушава в олио и малко сол. Оставя се да се охлади.

Приготвя се млечна смес, като яйцата, сиренето /натрошено/, киселото мляко, разбъркано със сода, олиото и нарязан чесън - всичко се разбърква добре.

Взима се найлоновата опаковка, с която са опаковани корите, и се поставят две кори, после се слага млечната смес, една кора, после спанак, една кора и т.н., оставят се около 3 супени лъжици от млечната смес за отгоре, а на последната кора не се слага плънка.

Всички краища на така наредените кори се сгъват навътре и с помощта на плика се слага в намазана с мазнина тава, но със загънатите краища надолу.

После се нарязва на триъгълни парчета, а в отделената смес се налива прясното мляко и се излива върху нарязания бюрек. Отгоре се наръсва със сусама.

Пече се на около 200-220 градуса в загрята фурна до златисто.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар