Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек със сирене и шунка

Бюрек със сирене и шунка

Бюрек със сирене и шунка
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Да, да, знаем, че баба не е слагала шунка на бюрека, ама ние с шунка повечко си го харесваме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 300 г (Одрински)
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • шунка - 200 г
  • сирене - 200 г
  • масло - 70 г
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 2/3 от маслото и прибавете към него олиото. Останалото масло заделете.

В друг съд разбийте яйцата и натрошете сиренето. Добавете към тях заквасената сметана и содата.

Нарежете шунката на малки кубчета. Накъсайте корите на произволни парчета.

Намажете дъното и страните на тава (26 см) с разтопеното масло. Сложете 1/3 от корите.

Полейте с малко мазнина. Отгоре сложете 1/3 от плънката. Поръсете с половината от нарязаната шунка. Продължете по същия начин с останалите 1/3 кори, плънка и шунка.

Накрая сложете последната 1/3 от корите.

Нарежете бюрека на парчета и го намажете с останалата плънка. Върху всяко парче сложете по малка бучица масло.

Печете бюрека със сирене и шунка на 180 градуса за около 30 минути, до зачервяване.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: