Начин на приготвяне
Разтопете 2/3 от маслото и прибавете към него олиото. Останалото масло заделете.
В друг съд разбийте яйцата и натрошете сиренето. Добавете към тях заквасената сметана и содата.
Нарежете шунката на малки кубчета. Накъсайте корите на произволни парчета.
Намажете дъното и страните на тава (26 см) с разтопеното масло. Сложете 1/3 от корите.
Полейте с малко мазнина. Отгоре сложете 1/3 от плънката. Поръсете с половината от нарязаната шунка. Продължете по същия начин с останалите 1/3 кори, плънка и шунка.
Накрая сложете последната 1/3 от корите.
Нарежете бюрека на парчета и го намажете с останалата плънка. Върху всяко парче сложете по малка бучица масло.
Печете бюрека със сирене и шунка на 180 градуса за около 30 минути, до зачервяване.
Приятен апетит!