Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Сгънат Лучник

Сгънат Лучник

Сгънат Лучник
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • вода - 250 мл топла
  • мая - 15 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - за намазване
  • за плънката
  • праз - 2 стръка
  • сирене - 150 г краве
  • яйца - 1 бр.
  • сухи чушки - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, шупналата мая със захарта, солта и водата.

Оформя се топка и се намазва с олио, оставя се за 40 мин да втаса.

Празът се нарязва на дребно и се задушава в мазнина до готовност, добавя се разбитото яйце и натрошеното сирене, натрошава се и сухата чушка, всичко се разбърква хубаво.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълна кора, отгоре се изсипва плънката, сгъват се краищата да стане като плик, премества се в подходяща тава, намазва се с олио и се пече 40 мин на 200°C.

Накрая лучникът се поръсва с кашкавал и се запича за ще 5 мин.

Готовият сгънат лучник се завива с чиста кърпа и се оставя да почине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: