Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Габровска баница

Габровска баница

НиколаНикола
Чирак
27188143
Габровска баница
Снимка: Анонимен
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ех, тези гавровци, и баницата им е ненадмината"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (400 грама)
  • яйца - 4 големи
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се слага содата, разбърква се и се прибавя към разбитите яйца. Сипва се олиото и накрая натрошеното сирене.

Намазваме тавата, в която ще се пече, и се слага една кора върху нея няколко лъжици от сместа, докато свършат корите.

Отгоре се залива останалата плънка.

Корите трябва да се слагат леко намачкани, за да се получи пухкава баница.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Много сполучлива рецепта
16.10.2021 22:04