Начин на приготвяне
Нарежете свинския бут на малки късчета. Почистете лука от люспите.
Загрейте зехтина. Задушени лука за кратко. Добавете месото и гответе, като разбърквате, докато месото промени цвета си. Налейте бялото вино.
Овкусете със зеленчукова подправка и черен пипер.
Оставете ястието на бавен огън, докато виното се поизпари. Добавете почистените и нарязани печурки.
Добавете и бамята. Похлупете съда и гответе на тих огън до омекване на месото.
Разтворени фикса със сметаната. Изсипете течността към месото. Разбъркайте и отново похлупете съда.
Сложете ястието в загрята фурна. Запечете за около десетина минути.
Поднесете ястието, поръсена със свеж магданоз.
Сочното свинско с фикс и кафяви печурки е готово.