Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сочно свинско с фикс и кафяви печурки

Сочно свинско с фикс и кафяви печурки

Сочно свинско с фикс и кафяви печурки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Много сполучлива и вкусна комбинация от свинско, бамя и печурки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • печурки - 500 г кафяви
  • бамя - 300 г
  • лук - 3 глави
  • зехтин - 5 с.л.
  • зеленчукова подправка - универсална
  • сметана - 250 мл готварска
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - млян
  • фикс за свинско месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на малки късчета. Почистете лука от люспите.

Загрейте зехтина. Задушени лука за кратко. Добавете месото и гответе, като разбърквате, докато месото промени цвета си. Налейте бялото вино.

Овкусете със зеленчукова подправка и черен пипер.

Оставете ястието на бавен огън, докато виното се поизпари. Добавете почистените и нарязани печурки.

Добавете и бамята. Похлупете съда и гответе на тих огън до омекване на месото.

Разтворени фикса със сметаната. Изсипете течността към месото. Разбъркайте и отново похлупете съда.

Сложете ястието в загрята фурна. Запечете за около десетина минути.

Поднесете ястието, поръсена със свеж магданоз.

Сочното свинско с фикс и кафяви печурки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: