Начин на приготвяне
В купа се слага маята, 2-3 с.л. от брашното, половината от млякото и захарта, разбърква се хубаво и се оставя за 10-15 минути.
Брашното се пресява в друга купа, прибавя се останалото мляко, шупналата мая, солта, яйцето и маслото.
Меси се нелепнещо и меко тесто за около 10 минути. Втасва около 40 минути и се разделя на две части, всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло, кашкавал, шунка.
После се прегъва на две и се разточва, а после се разрязва на ленти. Всяка лента се усуква и притиска в кръг.
Редят се на хартия в тава, втасват за около 30 минути и се намазват с жълтъка и млякото.
Гевреците се пекат в загрята на 200°C фурна около 20-25 минути.
Меките гевреци с шунка и кашкавал са готови!