Кефир

НиколаНикола
Чирак
27188143
Кефир2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл домашно (сварено)
  • тибетска гъба - 1 бр. (големина колкото 20 ст.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан с хладко, нормална температура, или студено прясно мляко сложете тибетската гъба.

Оставете на тъмно място при стайна температура за едно денонощие.

След това извадете гъбата и консумирайте като айрян или използвайте кефира за приготвяне на ястия.

Става гъст като кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi Stoilov
Georgi Stoilov
Здравейте може ли да ми кажете кой може да ми даде кефирени зърна ?
01.11.2019 14:20
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
От кой вид е вашата? Моята е на мънички зрънца, не е подобна на карфиолче.
12.07.2018 20:28
1
Покажи всички подкоментари
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
От колко време отглеждате кефирените зърна?
11.07.2018 14:07
1
Покажи всички подкоментари