Начин на приготвяне
За тази вкусна вита баница ползвах кръгли турски кори, които са по 5 бр. в пакет. На мен ми бяха необходими 2 от тях. Те са малко по-плътни и се доближават до Одринските кори.
Разбийте в купа 2 яйца и прибавете към тях кефира и олиото. Разбъркайте до хомогенност.
Накрая добавете лъжичка бакпулвер.
В друг съд натрошете сиренето.
Разстелете една от корите на работния плот.
Полейте с няколко лъжици от сместа и поръсете с натрошено сирене.
Навийте на рехаво руло и после завийте на охлюв, който поставете в центъра на намазана с масло тава.
Направете същото и с другата кора, като я завиете около първата.
Ако ви е останала от яйчената смес, прибавете към нея още 1 яйце и малко кефир.
С тази смес полейте витата баница, като се стремите да е обляна навсякъде.
Нарежете маслото и го разпределете отгоре.
След това поръсете с маково семе и оставете за 10 минути да престои.
През това време загрейте фурната на 180°С.
Печете вита баница с кефир 30-40 минути до хубав златист загар.