Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата за 1-2 минути и добавяме кефира и солта. Разбъркваме хубаво. Смесваме содата и оцета /за да се загаси содата/ и добавяме към сместа.
Бъркаме енергично 2-3 минути и започваме да сипваме брашно по малко, като постоянно бъркаме.
Сместа трябва да добие консистенцията на течна сметана. След като сме получили желаната консистенция продължаваме да бъркаме още 4-5 минути.
Пържим палачинките в тиган с малко олио до златисто, като количеството смес за една палачинка трябва да е 1 черпак.
Готовите палачинки веднага пълним с тънки лентички Едамер и шунка.
Солените палачинки се получават много меки и стига да се съхраняват на хладно са вкусни и през следващите 2 дни, ако останат, разбира се.
Солените палачинки с кефир са готови.