Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с бял сос и чесън в тенджера

Кюфтета с бял сос и чесън в тенджера

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Кюфтета с бял сос и чесън в тенджера
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • вода - 500 мл
  • черен пипер
  • риган
  • илио
  • дафинов лист
  • сол
  • брашно
  • лук - 1 малка глава
  • жълтъци - 2
  • готварска сметана - 200 мл
  • чесън - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме 1 к.ч. ориз и 500 мл вода и сваряваме ориза за 10 мин.

Прецеждаме го и го смесваме с 500 г кайма, добавяме подправки - черен пипер, риган и омесваме каймата.

В тенджера слагаме около 1 л и 250 мл вода, настъргваме 1 малка глава лук, 5-6 с.л. олио, 2 дафинови листенца, 1 с.л. сол и като заври, оформяме неголеми кюфтета, овалваме ги в брашно и ги пускаме в тенджерата.

Намалявам котлона на средна степен и варим 25 мин. Изваждаме кюфтетата и ги слагаме в тава.

В дълбок съд слагаме 50 грама масло, пасирания чесън и 4 с.л. брашно да се запържат и малко по малко слагаме от бульона и разбъркваме добре.

В купа предварително разбиваме 2 жълтъка с 200 мл готварска сметана /може и кисело мляко/.След като сме сложили 1/2 от бульона, добавяме сметаната.

Ако е нужно, тогава добавяме още малко от бульона.

В готовия сос пускаме кюфтетата и поръсваме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: