Начин на приготвяне
В тенджера слагаме 1 к.ч. ориз и 500 мл вода и сваряваме ориза за 10 мин.
Прецеждаме го и го смесваме с 500 г кайма, добавяме подправки - черен пипер, риган и омесваме каймата.
В тенджера слагаме около 1 л и 250 мл вода, настъргваме 1 малка глава лук, 5-6 с.л. олио, 2 дафинови листенца, 1 с.л. сол и като заври, оформяме неголеми кюфтета, овалваме ги в брашно и ги пускаме в тенджерата.
Намалявам котлона на средна степен и варим 25 мин. Изваждаме кюфтетата и ги слагаме в тава.
В дълбок съд слагаме 50 грама масло, пасирания чесън и 4 с.л. брашно да се запържат и малко по малко слагаме от бульона и разбъркваме добре.
В купа предварително разбиваме 2 жълтъка с 200 мл готварска сметана /може и кисело мляко/.След като сме сложили 1/2 от бульона, добавяме сметаната.
Ако е нужно, тогава добавяме още малко от бульона.
В готовия сос пускаме кюфтетата и поръсваме с черен пипер.