Начин на приготвяне
Каймата се подправя с подправките, прибавя се ситно нарязаният лук и магданоз.
Омесва се добре с ръка и се прибавя яйцето. Оформят се 9 кюфтета.
В дълбок тиган се поставя олиото да загрее. Поставят се в олиото кюфтета за кратко, да се запечатат.
Налива се 1 ч.ч. вода и се захлупва с капак. Варят се 15 минути под капак.
Изваждат се кюфтетата от тигана и се поставя течната сметана, топеното сирене и синьото сирене.
Сосът се разбърква до пълното разтваряне на сирената. Подправя се със сол и черен пипер.
Остава се да се сгъсти течността, като се поставят и кюфтетата в соса.
Поднасят се по 3 кето кюфтета с бял сос - кето разкош :)