Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтета с бял сос

Телешки кюфтета с бял сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Телешки кюфтета с бял сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Сервирайте телешките кюфтета с приготвения бял сос. Поднесете и домашен хляб, с който да топите. Става неустоимо вкусно."

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • вода - 20 мл
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • За соса
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/6 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към половин килограм телешка кайма прибавете една глава ситно нарязан кромид лук, чубрица, риган и малко горчица.

Омесете каймата и ако се вижда твърде суха налейте около 20 мл вода. Омесете наново оставете каймата в хладилни за поне 2-3 часа.

След това оформете кюфенца, оваляйте ги в брашно и зчържете в сгорещена мазмина.

За соса за кюфтенцата в тенджерка смесете двата вида мазнина и сложете на котлона да загрее.

Сипете брашното и след като придобие златист цвят на струйка и при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко. Овкусете соса със сол, черен пипер и индийско орехче.

Сервирайте телешките кюфтета с бял сос. Поднесете и домашен хляб, с който да топите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
600 мл мляко? наистина ли, не е ли много
02.07.2024 10:53