Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Вкусни кюфтета с бял сос

Вкусни кюфтета с бял сос

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Вкусни кюфтета с бял сос
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
19/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни кюфтета с бял сос - нетърпеливи сме да опитаме тази рецепта"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия стар
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • ориз - 1 к.ч.
  • за соса
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • магданоз - 3 стръка
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 300 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се обърква със ситно нарязания лук, накиснатата с вода и отцедена филия хляб, черния пипер и ориза.

Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в брашно.

В 1.5 л вода се прибавят лукът и морковът, нарязани, целината и магданозът. Посолява се. Зеленчуците се варят до полуомекване.

Пускат се кюфтецата и се варят 20-25 минути.

Изваждат се от бульона.

Зеленчуците също се изваждат. Пасират се и отново се връщат в течността.

В тенджера се разтопява кравето масло. Прибавя се брашното и след като се е запържило, се разрежда с бульона.

Яйцата се разбиват с телена бъркалка и към тях се добавят млеката.

Яйчено-млечната смес се прибавя към бульона.

След като сосът заври, се добавят кюфтенцата.

Кюфтетата в сос се оставя на котлона само да заври и се отстранява.

Вкусните кюфтета с бял сос се поднасят поръсени със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Бенева
Петя Бенева
Добре се получи, но соса... Уникален!
16.03.2024 15:48
Димитров
Димитров
Вашият сос ми харесва най- много ! Ползвам го и за печени меса . Благодаря Ви !
06.10.2020 17:59