Начин на приготвяне
Каймата се обърква със ситно нарязания лук, накиснатата с вода и отцедена филия хляб, черния пипер и ориза.
Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в брашно.
В 1.5 л вода се прибавят лукът и морковът, нарязани, целината и магданозът. Посолява се. Зеленчуците се варят до полуомекване.
Пускат се кюфтецата и се варят 20-25 минути.
Изваждат се от бульона.
Зеленчуците също се изваждат. Пасират се и отново се връщат в течността.
В тенджера се разтопява кравето масло. Прибавя се брашното и след като се е запържило, се разрежда с бульона.
Яйцата се разбиват с телена бъркалка и към тях се добавят млеката.
Яйчено-млечната смес се прибавя към бульона.
След като сосът заври, се добавят кюфтенцата.
Кюфтетата в сос се оставя на котлона само да заври и се отстранява.
Вкусните кюфтета с бял сос се поднасят поръсени със ситно нарязан магданоз.
Приятен апетит!
Коментари