Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Руски квас от сухари

Руски квас от сухари

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Руски квас от сухари1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Домашен квас или още за Изкуството да правиш алкохол от почти всичко"

Необходими Продукти

  • сухари - 1 и 1/2 черни, ръжени
  • гореща вода - 12 л
  • захар - 2 - 3 кг
  • суха мая - 1 лъжица
  • брашно - 1 лъжица
  • стафиди - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухарите изсипете в каче или голям съд и ги залейте с кипящата вода.

Изчакайте сместа да изстине до хладко и прецедете водата през тюлбен, без да изстисквате.

Добавете 2-3 кг захар. Отлейте 1 ч.ч. от течността и в нея разтворете маята с брашното. Сипете кашата обратно при водата и оставете качето 12 часа на топло да втаса.

След това разпределете сместа в бутилки и във всяка пуснете по 2-3 стафидки.

Запушете бутилките с кваса добре и оставете за още 2-3 часа на топло, след което ги сложете в лед.

Руският квас от сухари е готов.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: