Начин на приготвяне
Хлябът се нарязва на филии и се пече на 100 градуса в продължение на 25 минути. След това фурната се увеличава на 200 градуса и хлябът се пече още 15 минути.
Сухарите се слагат в голяма тенджера. В друга тенджера се кипва водата и с нея се заливат сухарите. Тенджерата се покрива с кърпа и се оставя за 4 часа.
Течността се прецежда и се добавят захарта и маята. Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 24 часа. Прецежда се.
Джинджифилът се настъргва и се добавя към течността заедно с меда и стафидите.
Разпределя се в бутилки и се затварят. Слагат се в хладилника, където се съхраняват.
Коментари
- Не е упоменато дали джинджифилла трябва да бъде белен, а е важно защото за джинджифиловата лимонада например не трябва да е белен ?
- Не е споменато прецеждане след добавянето на джинджифил и стафиди, с тях ли се налива в бутилки ?
- Правили си сте някога това, или е просто споделена от някъде рецепта ?
Благодаря :)