Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини с каперси и черни маслини

Букатини с каперси и черни маслини

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Букатини с каперси и черни маслини1 / 2
16/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • каперси - 30 г
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • домати от консерва - 1 и 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се сваряват в подсолена вода, измиват се със студена и се отцеждат. Докато се вари пастата, се приготвя сосът.

В тиган с малко зехтин се запържват нарязаните скилидки чесън, каперсите. След тях се прибавят доматите, нарязани на дребно, или пасирани.

Сосът се подправя със сол и черен пипер и се оставя да ври на умерена температура около 10 минути.

Накрая се прибавят маслините. Хубаво е те да са без костилки.

Букатините се сервират полети със сос и поръсени с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: