Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с черни маслини

Хляб с черни маслини

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Хляб с черни маслини
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Хляб с черни маслини и дъх на романтична разходка из Средиземноморието"

Необходими Продукти

  • маслини - 150 г черни без костилка
  • мая - 20 г прясна + щипка захар
  • топла вода - 500 мл
  • брашно - 900 г бяло + за поръсване
  • сол - 2 ч.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • олио - за намазване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малка купичка със захарта и малко вода. Оставя се да шупне.

Брашното се омесва със солта, водата и маята на меко тесто. Оставя се в намаслена тава да втаса около 2 часа, за да удвой обема си.

Маслините се нарязват на кръгчета.

Втасалото тесто се разделя на две топли и всяка от тях се премесва с маслините.

Поставят се в две намаслени и поръсени с брашно правоъгълни форми.

Намазват се отгоре с разбития жълтък и се пекат за около 30 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Директно в любими...яла съм готова чабата, но вкъщи не съм месила с маслини- време е :)
09.05.2016 22:03