Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Букатини със сметанов сос

Паста Букатини със сметанов сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Паста Букатини със сметанов сос1 / 2
16/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • гъби - 300 г
  • бекон - 200 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката.

Докато се варят, се приготвя сосът.

В тиган се сгорещява мазнина и в нея се изпържват нарязаните на филийки гъби, а след тях беконът, нарязан на кубчета.

След като се позапържат се прибавя сметаната.

Сосът се поръсва със сол и черен пипер на вкус.

Ако сосът е прекалено гъст, може да се разреди с малко прясно мляко.

Готовата паста се сервира със сметановия сос и поръсена с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: