Начин на приготвяне
За това ястие с бекон можете да използвате спагети, букатини или друг вид паста.
Пастата се сварява според указанието на пакета. Сваля се от котлона, но не се отцежда, оставя се настрана.
В голям сух тиган се поставят кубчетата бекон и се запържват до тъмно златисто, при периодично разбъркване. Това означава да си пуснат цялата мазнина и на опитване на бъдат напълно сухи и много хрупкави. Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят върху домакинска хартия, като отгоре също се покриват и попиват с хартията. Оставят се настрана.
В същата мазнина се прибавят гъбите нарязани на филийки, не е необходимо да са тънко нарязани. Посоляват се със сол и се оставят да се задушават при разбъркване. След като са готови, се налива сметаната и се прибавят всички сухи подправки.
Оставя се на умерен котлон да се редуцира за около 3 - 4 минути, но след като заври сместа. Отцежда се пастата и се прибавя в тигана, разбърква се добре. Налива се един черпак от водата, в която се е варила и се оставя на умерен котлон, само докато се стопли отново. Сервира се ястието със спагети, посипано с чипс-бекон и настъргано пармиджано, по избор.
Паста със сметанов сос и бекон ще задоволи и най-капризното небце!