Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Асирсийски фул медамес

Асирсийски фул медамес

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Джедай
52011
Асирсийски фул медамес
Снимка: Tanja Radmanovac
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Рецепта, изпитана във времето - асирийски фул медамес"

Необходими Продукти

  • бакла - 400 г, варена, от консерва
  • лимони - 1 бр.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 3 - 4 с.л. екстра върджин
  • червен пипер - 1 с.л., сладък
  • къри - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 с.л.
  • кимион - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фулът е типична за Близкия изток и Северна Африка закуска и разядка с много вариации. Представяме ви една от най-бързите и лесни рецепти за вкусен и наситен фул.

Изсипвате съдържанието на една консерва варена бакла в тиган или малка тенджера и загрявате, докато не заври, след което изключвате котлона и смачквате с уред за мачкане на картофи.

В купа ситно счуквате чесъна и добавяте смачканата бакла, сусамовия тахан, 2 с.л. зехтин. Изцеждате лимона върху сместа, като отстранявате семките в процеса, за препоръчване чрез обикновена кухненска цедка.

Добавяте подправките и малко сол, разбърквате старателно, след което се оставя да изстине, за да се смесят вкусовете.

Посолява се още при нужда, а за любителите на лютото може да се настърже мъничко джинджифил към сместа.

Когато се охлади изцяло, отгоре се напръсква още малко зехтин.

Поднася се със свежи зеленчуци и арабски хляб.

Асирсийският фул медамес е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Ммм, обожавам го ,често си хапвах фул в арабските ресторанчета в Израел..
21.09.2018 17:22
1
Rosi Trifonova
Rosi Trifonova
Супер, мерси за рецептата :))) Отдавна се чудех какво да направя с консервата бакла в шкафа - получи се много интересно и вкусно
23.07.2018 17:22
1

Подобни от медията