Начин на приготвяне
Фулът е типична за Близкия изток и Северна Африка закуска и разядка с много вариации. Представяме ви една от най-бързите и лесни рецепти за вкусен и наситен фул.
Изсипвате съдържанието на една консерва варена бакла в тиган или малка тенджера и загрявате, докато не заври, след което изключвате котлона и смачквате с уред за мачкане на картофи.
В купа ситно счуквате чесъна и добавяте смачканата бакла, сусамовия тахан, 2 с.л. зехтин. Изцеждате лимона върху сместа, като отстранявате семките в процеса, за препоръчване чрез обикновена кухненска цедка.
Добавяте подправките и малко сол, разбърквате старателно, след което се оставя да изстине, за да се смесят вкусовете.
Посолява се още при нужда, а за любителите на лютото може да се настърже мъничко джинджифил към сместа.
Когато се охлади изцяло, отгоре се напръсква още малко зехтин.
Поднася се със свежи зеленчуци и арабски хляб.
Асирсийският фул медамес е готов.
Коментари