Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Пържен чеснов карфиол в разкошен сос

Пържен чеснов карфиол в разкошен сос

Пържен чеснов карфиол в разкошен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • олио - 5 с.л
  • за соса
  • кисело мляко - 125 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • крема сирене - 1 с.л.
  • горчица - 1 к.л.
  • сол
  • копър - връзка
  • краве масло - бучка
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола и го накъсайте на розички. Загрейте мазнината в тиган. Добавете карфиола и пържете до златисто.

Преди да извадите, пресовайте чесъна. Разбъркайте и изчакайте 1-2 минути. Изключете котлона и прехвърлете карфиола в купа.

В същия тиган разтопете кравето масло и запържете червения пипер. Изключете и полейте карфиола със запръжката.

В купа смесете всички продукти за соса. Нарежете копъра на дребно и добавете и него.

Разбъркайте и залейте карфиола със сос.

Може да сервирате пържения чеснов карфиол в разкошен сос както топъл, така и студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: