Гофрети с кашкавал

Гофрети с кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Ние даваме само рецепти - за да опитате перфектните гофрети с кашкавал, ще трябва да си ги приготвите сами"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
  • олио - 120 мл
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата заедно със солта и захарта.

Прибавя се киселото и прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Към брашното се прибавя бакпулверът, размесва се и на порции те се добавят към млечно-яйчената смес.

Накрая се налива олиото и предварително настърганият кашкавал.

Сместа се разбърква добре. Трябва да се получи каша с консистенция на кекс.

Уредът за гофрети се загрява, намазва с мазнина и в него се слага по малко от сместа.

Гофретите се пекат, докато леко покафенеят.

Гофретите с кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна Атанасова
Боряна Атанасова
Много вкусно стана .
08.01.2023 09:17