Начин на приготвяне
Започваме с крема, като в тенджера на котлона слагаме прясното мляко, какаото, захарта и овесените ядки. Оставяме да заври, разбърквайки от време на време. Щом заври, намаляваме огъня и добавяме на тънка струя предварително разтвореното във вода нишесте и ромовата есенция.
Бъркаме енергично 2-3 мин и снемаме от котлона. С това кремът ни е готов.
Взимаме подходяща чиния (голяма и кръгла), в която ще поднесем тортата и слагаме в нея ринг с диаметър около 20 см.
На дъното редим (НЕ плътно една до друга) 8 бисквити, предварително потопени в прясното мляко. След това внимателно заливаме с крема. Отгоре редим още 7 бисквити (отново предварително потопени в прясно мляко), като в средата на всяка слагаме по 1 к.л. сладко от горски плодове.
Така подредения десерт оставяме в хладилника за поне 1 ч. и 30 мин.
След като изтече това време, накисваме желатина в 30 мл вода и после го загряваме на водна баня.
Прибавяме го към предварително разтворения в 200 мл гореща вода мед и разбъркваме. Оставяме да поизстине (трябва да е хладко) за 5-10 мин и внимателно поливаме десерта с тази смес.
Отгоре поръсваме с шоколадовите пръчици и връщаме в хладилника за поне още 2 часа.
Когато десертът се желира достатъчно, внимателно го освобождаваме от ринга.