Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Облечени пилешки бутчета в тесто

Облечени пилешки бутчета в тесто

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Облечени пилешки бутчета в тесто
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. (цели)
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • за тестото
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • индийско орехче - малко
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и разделяме на 2 (горно и долно) бутчетата.

Загряваме маслото в подходящ голям тиган и подреждаме бутчетата вътре.

Добавяме и скилидките чесън. Пържим бутчетата от двете страни до получаване на коричка, след което ги вадим от тигана и ги заделяме настрани.

За тестото смесваме киселото мляко и содата. Разбъркваме и изчакваме 1-2 мин. След това ги прехвърляме в купа и добавяме яйцето, солта, куркумата и индийското орехче.

Разбиваме добре с бъркалка и започваме да добавяме брашното. Замесваме не много твърдо тесто, което разточваме на кора.

Разделяме кората на 6 части и в средата на всяка поставяме по 1 бутче.

Завиваме като плик и подреждаме в леко намазнена тава.

Печем на 200 градуса за около 20-25 мин или до изпичане на тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: