Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и разделяме на 2 (горно и долно) бутчетата.
Загряваме маслото в подходящ голям тиган и подреждаме бутчетата вътре.
Добавяме и скилидките чесън. Пържим бутчетата от двете страни до получаване на коричка, след което ги вадим от тигана и ги заделяме настрани.
За тестото смесваме киселото мляко и содата. Разбъркваме и изчакваме 1-2 мин. След това ги прехвърляме в купа и добавяме яйцето, солта, куркумата и индийското орехче.
Разбиваме добре с бъркалка и започваме да добавяме брашното. Замесваме не много твърдо тесто, което разточваме на кора.
Разделяме кората на 6 части и в средата на всяка поставяме по 1 бутче.
Завиваме като плик и подреждаме в леко намазнена тава.
Печем на 200 градуса за около 20-25 мин или до изпичане на тестото.