Начин на приготвяне
Бишкотената торта става много лесно. Използвала съм тава с махащи се стени с диаметър 23 см.
Блатът от бисквити се прави стандартно като за чийзкейк. Натрошават се в блендер и се смесват с маслото. После се подреждат върху дъното на тавата. Оставя се да стегнат в хладилника за 15-20 мин. След като блатът е стегнал, отгоре се намазва със сладкото.
Мусът също се получава лесно. В малка тенджерка се загрява (не да завира) 50 мл сметана и в нея се слага шоколадът на парченца. След като се стопи и хомогенизира, прибавяте бучката масло, кокосовото олио и ароматите и жълтъка и разбърквате добре да се стопят.
Ще се получи лъскава, гладка и приятна смес. Оставяте да се охлади леко настрани.
В това време разбивате сладкарската сметана с малко захар до пухкав сняг. С помощта на шпатула смесвате шоколада със сметаната и постепенно добавяте и какаото до получаване на муса.
Тортата се подрежда по следния начин. Внимателно и с търпение слагате по ръбовете бишкотите. Ако са твърде високи, може да ги изрежете, ако не - тортата ви може да изглежда като кошничка. Не е лошо. Въпрос на гледна точка.
След като подредите бишкотите в кръг, изсипвате муса отгоре. Слагате прозрачно фолио върху него и оставяте тортата да стегне за няколко часа. Най-добре за 1 вечер. След това е готова.
Отгоре може да наръсите с какао или течен шоколад и да подредите пресни плодове.
Със сигурност ще впечатлите гостите си с тази Уникална Шарлота.