Уникалната Шарлота

ЕленаЕлена
Чирак
6238376451
Уникалната Шарлота
Снимка: Елена
2 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Уникална или не - тази Шарлота ще ви хареса толкова много, че и трошичка няма да остане от нея"

Необходими Продукти

  • За блата
  • чаени бисквити - 1 опаковка шоколадови (около 180 г)
  • масло - 100 г
  • малиново сладко - 1 - 2 с.л. (по желание)
  • бишкоти - 200 г
  • За шоколадовия мус
  • натурален шоколад - Линдт 70 % (може и по - евтин, но да е горчив)
  • сладкарска сметана - 300 г
  • масло - 50 г
  • ром - 50 мл (по желание)
  • ванилия - 1 капсула (по желание)
  • кокосово масло - 2 с.л. (по желание)
  • жълтъци - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За декорация
  • плодове - преси сезонни и фантазия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотената торта става много лесно. Използвала съм тава с махащи се стени с диаметър 23 см.

Блатът от бисквити се прави стандартно като за чийзкейк. Натрошават се в блендер и се смесват с маслото. После се подреждат върху дъното на тавата. Оставя се да стегнат в хладилника за 15-20 мин. След като блатът е стегнал, отгоре се намазва със сладкото.

Мусът също се получава лесно. В малка тенджерка се загрява (не да завира) 50 мл сметана и в нея се слага шоколадът на парченца. След като се стопи и хомогенизира, прибавяте бучката масло, кокосовото олио и ароматите и жълтъка и разбърквате добре да се стопят.

Ще се получи лъскава, гладка и приятна смес. Оставяте да се охлади леко настрани.

В това време разбивате сладкарската сметана с малко захар до пухкав сняг. С помощта на шпатула смесвате шоколада със сметаната и постепенно добавяте и какаото до получаване на муса.

Тортата се подрежда по следния начин. Внимателно и с търпение слагате по ръбовете бишкотите. Ако са твърде високи, може да ги изрежете, ако не - тортата ви може да изглежда като кошничка. Не е лошо. Въпрос на гледна точка.

След като подредите бишкотите в кръг, изсипвате муса отгоре. Слагате прозрачно фолио върху него и оставяте тортата да стегне за няколко часа. Най-добре за 1 вечер. След това е готова.

Отгоре може да наръсите с какао или течен шоколад и да подредите пресни плодове.

Със сигурност ще впечатлите гостите си с тази Уникална Шарлота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: