Гризини с Мащерка и Маслини

17/07/2018
"Откакто научихме рецептата за тези гризини, не поглеждаме други "
Приготвяне18 мин.
Готвене15 мин.
Общо33 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо787
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята в леко затоплената вода със щипка захар и две лъжици от брашното. Оставете да шупне.

2. Пресейте брашното в купа и смесете със солта, мащерката и пармезана на прах.

3. Накълцайте на много ситно маслините или ги смелете в блендер на кашичка.

4. Сипете към брашното шупналата мая и маслинената паста и забъркайте тесто, което доомесете на набрашнен плот, прибавяйки си брашно, ако е необходимо, докато постигнете гладко средно меко и нелепнещо тесто.

5. Оформете тестото на топка, намазнете я и сложете в найлонова чиста торбичка. Приберете в хладилник за 30-40 минути.

6. Разточете ароматното тесто на кора с приблизителна дебелина 3 мм. Нарежете на ленти около 1.1.5/10 см и ги подредете в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка (аз ги пека на два пъти).

7. Изпечете гризините в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесни!
1
0