Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с кисели краставички, царевица и гъби на фурна

Пълнени картофи с кисели краставички, царевица и гъби на фурна

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Пълнени картофи с кисели краставички, царевица и гъби на фурна
Снимка: Нина Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Представяме ви победителя в категорията Пълнени картофи с най-вкусна плънка"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 големи
  • гъби - 300 грама
  • царевица - 300 г сладка (1 консерва сладка царевица)
  • кисели краставички - 1 буркан
  • майонеза - 1 опаковка
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте добре и ги подсушете с кърпа или домакинска хартия.

Всеки картоф завийте във фолио за печене и сложете в тава да се пекат на 220 градуса. След около 2 часа картофите са добре изпечени. Времето зависи от фурната.

Проверявайте след първите 90 минути, за да прецените кога са готови картофите.

След като се изпекат картофите ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят. Отвийте ги от фолиото и срежете всеки картоф по дължина, за да станат като лодки.

С малка лъжичка изгребете вътрешността на всеки картоф и съберете издълбаното в дълбока купа. Издълбаните картофи оставете настрани и започнете приготвянето на плънката.

Гъбите измийте добре и нарежете на ситно. В тиган с малко водичка ги задушете и прибавете малко сол. Киселите краставички нарежете на ситно.

Сладката царевица извадете от консервата и я отцедете добре.

В дълбоката купа, в която оставихте издълбаната част от картофите, ги намачкайте с вилица.

След това прибавете задушените гъбки, сладката царевица и киселите краставички. Прибавете майонезата и разбъркайте добре.

Всяка половинка от картофите напълнете с плънката и поръсете отгоре с настърганият кашкавал.

Сложете картофите да се пекат за 20-30 минути на 220 градуса.

Пълнените картофи с кисели краставички, царевица и гъби на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: