Начин на приготвяне
Слагаме картофите да се сварят, но не трябва да са много сварени. Когато са готови ги оставяме да се охладят и след това ги рендосаме на ситно ренде. Нарязваме лука на много ситно.
Слагаме каймата в купа и прибавяме нарязания лук, картофите, яйцето, сол, черен пипер, магданоз, чубрица, кимион и разбъркваме.
След това слагаме и хляба, който накисваме в малко вода, след като се напои го изстискваме хубаво и него прибавяме. Омесваме много хубаво каймата, след това я слагаме в хладилник да престои поне 1 час.
Гъбите, киселите краставички и чушките ги нарязваме на много ситно. Слагаме малко мазнина да се загрее на котлона и прибавяме гъбите да се запържат за 2-3 мин.
Когато са готови ги смесваме с краставичките и чушките. Когато каймата е готова си слагаме олио на ръцете и взимаме от нея и си разплескваме на ръцете, като по средата слагаме от киселите краставички, чушки и гъби.
Завиваме хубаво, оформяме кюфте и слагаме в тавата за печене и така до края, след това отгоре ги мажем с разбит белтък.
Слагаме пълнените кюфтета да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин.
Пълнените кюфтенца с гъби и кисели краставички са готови.