Начин на приготвяне
Измийте и прецедете ориза, запържете го в тенджера с малко от олиото. Налейте горещата вода и обелените и нарязани на малки кубчета картофи. Варите до готовност на картофите.
В тиган нагрейте малко от олиото и запържете брашното до златисто, разредете го с малко вода и сипете в тенджерата при картофите и ориза.
Нарежете лука на ситно и запържете в същия тиган с нагрято олио до омекване, добавете обелените домати и нарязани на малки кубчета, пържите заедно за около 3 минути и сипете в тенджерата.
Поставете супата на котлона да заври отново, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Премахнете тенджерата от котлона и поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.
Затворете капака на тенджерата за 10 минути, след което сервирайте.