Начин на приготвяне
Първо нарязваме франзелата на тънки кръгчета с помощта на нож за хляб. Общата бройка трябва да се дели на 2.В купичка слагаме двете яйца и ги разбиваме много добре с вилица.
Към яйцата добавяме прясното мляко и солта и пак разбиваме. В друга купичка натрошаваме сиренето с вилица и вътре добавяме маслото и разбъркваме с лъжичка.
Взимаме си едно кръгче и намазваме с помощта на лъжичка много добре със сместа със сиренето. Слагаме повечко смес, за да се усеща като хапваме. Притискаме леко сместа върху кръгчето от франзелата.
Върху него слагаме едно ненамазано и ги слепваме. Същото правим до изчерпване на количеството.
Загряваме си в тиган олиото. Потапяме в яйчената смес едно по едно слепените кръгчета от двете страни. Пържим ги в горещото олио.
Обръщаме, като пържим до готовност.
Нареждаме пържените филийки в чиния. Подходящи за гости и парти. Направила съм разрез, за да се види как изглеждат. Хапват се на две хапки.
Парти пържените филийки със сирене са готови.