Содени пържени филийки

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097744518571
Содени пържени филийки
Снимка: Людмила
1 / 3
24/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Ако имате малко стар хляб, знаете кое е най-доброто решение - пригответе тези хрупкави пържени филийки и ги поднесете със сладко и сирене"

Необходими Продукти

  • хляб - 7 бр. филии
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцата, после прибавяме киселото мляко, разбъркваме отново, слагаме и содата и отново разбъркваме.

В тиган слагаме малко мазнина (да покрие дъното добре), потапяме филийка хляб в сместа и пържим на умерена топлина до готовност.

Приготвяме всички пържени филийки по същия начин, като леко разклащаме тигана при поставяне на нова филийка.

Содените пържени филийки стават меки и пухкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: