Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Чеснова разядка с картофи по гръцки

Чеснова разядка с картофи по гръцки

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Чеснова разядка с картофи по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Добавете и препечени филийки, получава се страхотно предястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол - на вкус
  • зехтин
  • лимонов сок - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват.

Слагат в тенджера с вода и се сваряват. После се пюрират добре, за да няма парчета.

Чесънът се счуква със сол, малко по малко се добавя зехтин, после лимонов сок на вкус.

Прибавя се към пюрираните картофи и се разбърква. Сервират се, като се украсява с малко зехтин на тънка струйка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: