Картофи по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофи по гръцки1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ето как да си направите неустоими картофки по гръцки Вкусно, лесно бързо!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • зехтин - 5 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 10 зърна
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на резени, осоляват.

Слага се зехтина, дафиновият лист, бахара и сока от лимона, разбъркваме, доливаме с вода, колкото да покрие картофите и печем 1 час на 320°F (160 °C).

Сервирайте печените картофи по гръцки с млечна салата Дзадзики или като гарнитура към печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галиналина
Галиналина
Хора става въпрос за 160 градуса по Целзий, а не ю 320 .
14.11.2013 16:50
3
Petrova
Petrova
Да бе на 1000 градуса :D
13.11.2013 16:55
2
Румяна
Румяна
В Гърция във всеки супермаркет има бахар и го използват в кухнята си.Като пишете такива коментари си помислете,че могат да ги четат и хора ,които живеят в Гърция и са женени за гърци и им готвят гръцки ястия.Всички всичко знаят ...аман
11.11.2013 22:01
4
Поли
Поли
Един час на 300 градуса???!!!
11.11.2013 19:33
6
Сиси
Сиси
Направих я с олио вместо зехтин, къри и бял пипер в добавка и стана много хубава
06.11.2013 09:50
milena
milena
само риган е подправката сол и лемон :)
17.10.2013 20:20
4
2
1
Покажи всички подкоментари
Ани
Ани
вместо зехтин, може ли олио да сложим
17.10.2013 18:41
Моника
Моника
Харесаха ми.
19.07.2011 10:37
elena
elena
Картофите по гръцки, които съм яла беше в Кипър. Те бяха приготвени така: обелени цели картофи се слагат в дълбока тава с много олио, сол и пръчка канела. Така се пекат за около час. След това се излива олиото и за 15 мин. се пекат, така да се изсушат. Много са вкусни, опитайта и ще се убедите.


06.04.2011 12:18
2
zorri
zorri
В Гърция трудно се намира бахар и като цяло тази подправка и много други не се използват - гърците до запръжка с червен пипер още не са стигнали в кухненското си образование, мляко не се използва, а сметана за готвене - май всеки си кръщава рецептите както му харесва ?
04.04.2011 23:28
2
1
Покажи всички подкоментари
Zoka
Zoka
Вкусно. Марияне, който не обича чесън, няма да слага.
28.02.2011 13:16
Mariqn
Mariqn
В картофките се слага и чесън.
27.02.2011 21:26
iii
iii
В гръцките картофи се слага розмарин.
17.02.2011 13:40
Ilia
Ilia
На 300 градуса.
12.10.2010 23:37
1
дида
дида
По принцип в кухнята всеки може да импровизира, но в класическите гръцки картофи на фурна се слага много лимонов сок и риган като подправка.
12.10.2010 21:24