Начин на приготвяне
Бавното готвене на тази рецепта позволява на месото да стане максимално крехко и ароматно.
Направете 12 малки прореза по повърхността на агнешкото бутче. Шпиковайте месото с нарязания чесън и малки части от ригана. Натрийте месото със сол и пипер.
Обелете лимона и нарежете кората на дълги и тънки лентички (само жълтата част на кората). Изцедете лимона - нужни са ви около 1/3 ч.ч. сок.
Сложете агнешкото върху намазнена тава и залейте с лимоновия сок. Покрийте с фолио и печете за около 2 часа в загряна предварително фурна.
Извадете месото, обърнете го в тавата, полейте със соса от тавата и поръсете с лимоновата кора. Покрийте пак с фолиото и печете още 30 минути.
Добавете обелените и нарязани картофи в тавата. , покрийте и върнете да се пече за около 1 час още или малко повече. Махнете фолиото и запечете още 15 минути или докато добие апетитен загар.
Готовото ястие задушете за 10 минути с фолиото, преди да поднесете.