Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Сочни пържени кюфтета с бекон

Сочни пържени кюфтета с бекон

Сочни пържени кюфтета с бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
24/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добавете чаша пиво за разкош и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • черен пипер
  • бекон - 4 - 5 ленти
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • салата
  • домати - 2 бр.
  • краставици - 2 бр.
  • царевица - 100 г консерва
  • червено цвекло - 1/2 глава сварено
  • босилек - 3 - 4 бр. листа
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан ситно лук и бекон. Прибавят се подправки на вкус и оставяме да си почине в хладилника за 1 час да поеме аромата на подправките.

Късат се топчета, оформяме плоски кюфтенца и пържим в малко олио в тиган с незалепващо покритие.

Зеленчуците се измиват и нарязват на парчета.

Цвеклото се обелва с белачка за картофи и варим до готовност.

Отцедени се прибавят царевица и нарязано на парчета сварено цвекло.

Овкусява се на вкус, разбъркваме и сервираме вкусните кюфтенца с бекон и салата.

Добавете чаша пиво за разкош и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: