Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сочни пържени кюфтета с праз

Сочни пържени кюфтета с праз

Сочни пържени кюфтета с праз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"На тези сочни кюфтета с праз няма да се намери кой да им устои"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • праз - 1 тънък стрък
  • кимион - 1 к.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • вода - 3 - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се омесва каймата с нарязан ситно праз и пресен магданоз.

Добавят се яйце, галета, чубрица и останалите подправки. С ръце, топени във вода, се омесва добре каймата, за да се смесят продуктите.

Оформят се 12-13 топчета, леко сплескани отгоре. В тиган се загрява олио и пържим от двете страни до зачервяване. Сервираме кюфтетата с туршия, сочни и вкусни са.

Добър апетит с тези прекрасни кюфтета с праз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: