Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко варено»Крехко агнешко с много зеленчуци в кукър под налягане

Крехко агнешко с много зеленчуци в кукър под налягане

Крехко агнешко с много зеленчуци в кукър под налягане
Снимка: Цветанка Цветанова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
58 мин.
Общо
118 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко - 4 - 5 порции
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 150 г
  • чушки - 3
  • лук - 2 глави
  • грах - 100 г
  • домати - 3 бр.
  • картофи - 3 - 4
  • За маринатата
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер
  • къри
  • индийско орехче
  • олио - 100 мл
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага в купа. Всички съставки за мариноването се слагат върху агнешкото и хубаво се разтриват. Месото се оставя в хладилник за 1 час да попие подправките.

През това време се почистват зеленчуците и се нарязват на едро.

Поставят се в купата на кукъра, посоляват се и се разбъркват. Отгоре се поставя месото.

Залива се с останалата марината. Долива се топла вода.

Включва се уредът на бавно готвене на 58 минути.

След края на програмата оставете налягането само да спадне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: