Крехко агнешко печено с бира

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Крехко агнешко печено с бира
Снимка: Сия Рибагина
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5
"За почитателите на агнешкото сме приготвили тази уникална рецепта, за крехко запечено агнешко с картофки и ароматни подправки. Върви с вино и любим човек"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 1.5 кг агнешка плешка (бут)
  • бира - 330 мл
  • джоджен - 1ч.л
  • девесил - 1ч.л
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • бульон - 100 мл
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Почистете месото и го сложете в тава.

В купичка или чаша смесете зехтина с подправките, разбъркайте. С тази смес намажете обилно месото от всички страни, като я втриете в него.

Сипете бирата и бульона около месото и завийте тавата с алуминиево фолио.

Сложете агнешкото да се пече в загрята фурна на 160 градуса за 3 часа.

Махнете фолиото и допечете до хрупкава златисто кафява коричка, като увеличите градусите на 180 за около 20 мин.

Ако месото е останало само на мазнина, долейте малко зеленчуков бульон.

Поднесете с печени картофи или ориз и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Gecova
Reneta Gecova
За трета поредна година това ще е рецептата, по която ще приготвя агнешкото за Великден. Любима е на семейството ни.
23.03.2018 19:42
3
marcheva14
marcheva14
Давам глас за тази прекрасна рецепта, Сийче, как да не гласувам като е толкова хубава, само пропускам девесила, него ти го оставям за теб. За съжаление не мога да ползвам функцията "сготви" в момента, защото имам вече сготвени 6 рецепти, утре ще го направя.
Поздрав! Марчева
04.04.2017 23:00
5
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
това е рецептата и на нашето семейство. Браво, много е вкусно така.
06.05.2016 01:49
7
1
lamen
lamen
strawno suer
03.03.2016 19:29
6