Крехко агнешко под фолио

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Крехко агнешко под фолио
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Вижте тук тайната съставка за най-крехкото агнешко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - до 2 кг
  • универсална подправка - за агнешко месо
  • бира - 2 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се реже на по-едри парчета, които овкусете с универсалната подправка и олио.

Вместо тази подправка може да използвате подправки за агнешко по ваш вкус.

Аз често използвам джоджен, малко кимион, може босилек, розмарин, сол, черен пипер, червен пипер, кориандър и т.н.

Парчетата агнешко подредете в подмазнена голяма тава плътно. Долейте сложете бирата и водата, сложете плътно също фолио.

Сложете сочното агнешко печено да се сготви на 180°C за около 2 часа.

Махнете фолиото и печете още около 1 час, докато крехкото агнешко под фолио стане наистина крехко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: